Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki smażone w cieście piwnym z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki surowe lub mrożone 300 g
piwo 200 ml
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki smażone w cieście piwnym z warzywami

Jeśli krewetki są mrożone, należy je rozmrozić, obrać z pancerzyków
i usunąć jelito (czarna żyłka biegnąca wzdłuż grzbietu krewetki).

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, dodajemy piwo,
ubijamy mikserem na gładkie ciasto.

Rozgrzewamy olej na patelni. Każdą krewetkę z osobna moczymy w cieście
i od razu wkładamy na patelnie (smażymy po kilka na raz, aż ciasto
stanie się kruche i złociste).

Krewetki doskonale smakują podane z pieczonymi ziemniakami lub warzywami i
sosem czosnkowo-koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 28.05.2012 07:48
fajne
ewelina/bunia 07.03.2012 18:07
pycha
kasienka23 13.01.2012 14:49
świetne
smakoszek 01.10.2011 09:03
bardzo kuszące
Justa32 01.09.2011 20:38
wygląda super....
Krystyna32 27.07.2011 17:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak