Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki po tajsku w sosie pomarańczowym z limonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

krewetki duże 200 gram.
czosnek 1 ząbek
papryczka chili 1 mała sztuka
imbir kawałeczek około 2 cm.
trawa cytrynowa 1 łodyga
kolendra świeża

sos

pomarańcza 1 sztuka
limonka 1 sztuka
sos rybny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 płaska łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki po tajsku w sosie pomarańczowym z limonką

Krewetki umyć i osuszyć ,obrać z pancerzy.

SOS:
wycisnąć sok z pomarańczy i limonki, wymieszać dokładnie z cukrem, sosem rybnym i mąką ziemniaczaną.

Tłuszcz rozgrzać na patelni dodać czosnek i chili posiekane na cienkie plasterki. ,oraz starty imbir.

Trawę pokroić na mniejsze kawałki dodać na patelnię .

Smażyć około 2 minuty .

Wrzucić krewetki podsmażyć, wlać sos dusić około 5 minut , posypać siekaną kolendrą .

Podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 14.03.2017 15:57
smacznie.... :)
ilka01 13.03.2017 16:55
pyszności :)
Wiesława1 13.03.2017 16:52
Super propozycja
Wiktoria29 13.03.2017 16:07
musiało smakować bosko
Agnieszka-87-25 13.03.2017 15:53
pyszności !!
IKrakowianka 13.03.2017 15:25
super danie!
Madzai 13.03.2017 11:38
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak