Krewetki panierowane

Krewetki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    15 sztuk
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól morska

    do smaku
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • olej do smażenia

  • natka pietruszki

    1 łyżka posiekanej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki oczyścić ,obsypać solą morską.
Następnie krewetki obtoczyć w wybitym i rozmąconym jajku.
Opanierować w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej ,dodać posiekane ząbki czosnku.
Wrzucić panierowane krewetki,smażyć na złoty kolor,około 2 minuty z dwóch stron.

Odsączyć z oleju na ręczniku papierowym

Podawać od razu na ciepło,posypać posiekaną natką pietruszki .
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KuchniaMagdaLeny

11.06.2017 00:41
Pyszne krewetki :)

adelajda

14.05.2017 11:02
Na pewno super smakują :)

Diana Rusiłowicz

02.04.2017 00:37
Smacznie i pomysłowo.

paniusiaewa

01.04.2017 13:40
Panierowanych nigdy nie robiłam, może kiedyś się odważę, dzięki za pomysł.

anulka69

27.03.2017 20:11
no, no muszą być smaczne

ilka01

21.03.2017 22:38
pyszności ...:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat