Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki ostro-kwaśno-słodkie podane na rukoli z prażonymi migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże
rukola 1 opak
rukiew kilka listków
roszponka kilka listków
papryczka chilli 1 szt
czosnek 4 ząbki
miód 1 łyżeczka
limonka 1 szt
wino białe 1/2 kieliszka
parmezan starty
płatki migdałowe 1 garść
masło 1 łyżka
oliwa
świeża kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki ostro-kwaśno-słodkie podane na rukoli z prażonymi migdałami

Płatki migdałów prażymy na patelni.
Na talerzu rozkładamy sałaty. Lekko posypujemy startym parmezanem i uprażonymi migdałami.
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę. Podsmażamy krewetki. Gdy się zarumienią dodajemy posiekany czosnek i chilli. Następnie dodajemy otartą skórkę z limonki. Zalewamy winem, dodajemy sok z limonki, miód i na sam koniec dodajemy posiekaną kolendrę.
Krewetki wykładamy na talerz, a całość lekko skrapiamy uzyskamy sosem ze smażenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 30.10.2012 14:34
uwielbiam krewetki
artur7 30.10.2012 13:35
smaczne
Simeo 30.10.2012 13:33
super
Monika111 30.10.2012 13:18
Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak