Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki Black Tiger 16/20 600 g
cebula 1 szt
miąższ z pomidora 4 szt
czosnek pokrojony w plastry 3 ząbki
sok z cytryny 1 szt
białe wino 0,5 szklanki
masło ziołowe 2 łyżki
posiekana czuszka 1 szt
oliwa 0,25 szklanki
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
bazylia świeża 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Podawać z ciepłą białą bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 06.02.2011 15:06
a ja nie lubie krewetek:)
jolaxa 23.10.2010 19:40
uwielbiam wszystko co z krewetkami :)
Mariposas 13.07.2010 21:42
Uwielbiam krewetki a te muszą być pyszne
Marcin46
Marcin46 02.05.2010 13:33
Prawie tak dobre jak moje krewetki ;) Pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak