Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki Black Tiger 16/20

    600 g
  • cebula

    1 szt
  • miąższ z pomidora

    4 szt
  • czosnek pokrojony w plastry

    3 ząbki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • białe wino

    0,5 szklanki
  • masło ziołowe

    2 łyżki
  • posiekana czuszka

    1 szt
  • oliwa

    0,25 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • bazylia świeża

    3 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Podawać z ciepłą białą bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AgaS10 06.02.2011 15:06
a ja nie lubie krewetek:)
jolaxa 23.10.2010 19:40
uwielbiam wszystko co z krewetkami :)
Mariposas 13.07.2010 21:42
Uwielbiam krewetki a te muszą być pyszne
Marcin46 02.05.2010 13:33
Prawie tak dobre jak moje krewetki ;) Pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat