Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki Fu Kung

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 250 g
jaja 4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
wino ryżowe 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
olej arachidowy 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki Fu Kung

Krewetki dokładnie opłukać i wytrzeć papierowym ręcznikiem. Wymieszać mąkę z imbirem i obtoczyć w niej krewetki. Rozgrzać olej, dolać wino i smażyć krewetki 1 min. Jajka ubić, posolić, połączyć z posiekaną dymką i dołączyć osączone z tłuszczu krewetki.

Ponownie rozgrzać w woku lub na patelni 1 łyżkę oleju i podsmażyć krewetki z jajkami, mieszając drewnianą łyżką, uważając, aby jaja zbytnio nie wyschły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 30.01.2013 08:23
rewelacja
EmciaPichci 06.12.2012 18:03
bardzo smakowity przepis i zdjęcie!
Ola1984 10.11.2012 20:11
Smaczne! :)
-Natka- 10.11.2012 18:56
uwielbiam krewetki, ale nigdy nie jadłam podobnego dania, muszę wypróbować ten przepis.
fijolek91 10.11.2012 18:34
super przepis:)
Justyna28 10.11.2012 18:15
ciekawe:)
Katarzyna63
Katarzyna63 10.11.2012 18:01
:), musze wypróbować cudnie wygląda, i jak tam smakuję to jestes mistrzem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak