Krewetki czosnkowe z musem z mango i orzechami nerkowca

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki królewskie

    250 g
  • czosnek

    5 ząbek
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • koperek

    1/2 pęczek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1/3 szklanka
  • mango

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • orzechy nerkowca

    1/2 solone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki obrać i umyć.
Czosnek obrać i posiekać a następnie połączyć z oliwą.
Do oliwy z czosnkiem włożyć krewetki i zostawić na 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić krewetki razem z olejem.
Smażyć po 3 minuty z każdej strony.
Na koniec dodać sól, pieprz i posiekany koperek i natkę.
Podałam z sosem z mango i solonymi orzechami nerkowca.
Sos mango:
Owoc mango obrać i pokroić w kostkę.
Zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą a następnie zmiksować.
Orzechy nerkowca posiekać.
Mus z mango doprawić pieprzem i posypać orzechami nerkowca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakosz2002 04.01.2015 15:19
Pięknie wygląda i na pewno jest pyszne. Myślę, że to wypróbuję ;-)
magdziorka6 03.07.2013 22:01
wykwintne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat