Krewetki czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

  • cytryna

  • ząbki czosnku

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki obrać z pancerzyków. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku (czosnku powinno być dużo, aby oliwa przeszła ich smakiem), wrzucić krewetki, doprawić solą i pieprzem, smażyć z obu stron na rumiano, odsączyć, skropić sokiem z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 06.08.2012 08:09
ja nadal do nich przemóc się nie mogę
Zoso 19.05.2012 22:35
rewelka:P
Sylwia56 24.10.2011 22:04
pycha
asbar 07.07.2011 10:32
Polecam! Palce lizać!
goofy9 12.06.2011 23:43
super
Grażyna13 28.03.2011 19:42
Pycha !
jasiek 05.02.2011 21:59
takie robię
Dorota61 02.01.2011 21:47
proste w wykonaniu, muszę spróbować
marta0906 29.11.2010 18:06
wypróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat