Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki
czosnek 5-6 ząbków
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki

Krewetki podsmażane na masełku.

Składniki:

krewetki (my braliśmy mrożone)
ilość? Tutaj akurat pełna dowolność
czosnek 5-6 ząbków
ziarna kolendry 10-15
zioła prowansalskie
sól
masło do podsmażenia.

Czosnek siekamy, ziarna kolendry rozgniatamy.
Na patelni rozgrzewamy 1/3 kostki masła. Wrzucamy krewetki (jeżeli są mrożone, to czekamy aż puszczą trochę wody, tak aby zrobił się "sosik"). Dorzucamy czosnek, kolendrę i zioła prowansalskie. Podsmażamy przez około 5 minut, dodajemy szczyptę soli. I ponownie podsmażamy, cały czas mieszając aby nam nie przywarło.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak