Krem-sałatka z czerwonej soczewicy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • pietruszka

  • majonez

    3 łyzki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę ugotować i ostudzić. Cebule i jabłko pokroić w drobną kostkę, dodać posiekaną pietruszkę, ostudzoną soczewicę i rozetrzeć łyżką. Zrobić sos z jogurtu,majonezu,ziół i czosnku. Dodać do masy i wymieszać. Dobre na kanapki jak i samodzielnie.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknbozka 13.04.2012 11:20
mniam
caffee_tea 28.03.2012 21:06
smaczne
Margo1 08.02.2012 12:08
smaczne
Margo1 08.02.2012 12:08
smaczne
Mati13 12.12.2011 20:43
smaczna
gosia47-47 24.08.2011 11:17
super
pioge7 22.07.2011 07:10
ekstra
artur7 25.03.2011 16:17
smaczne
artur7 25.03.2011 16:16
smaczne
aginaa 25.03.2011 12:35
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat