Kremowy sernik czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/4 kostki
  • czekolada mleczna

    4 tabliczki
  • śmietana kremówka

    1/2 litra
  • cukier puder

    4 łyżki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • twaróg

    400 (mielony)
  • herbatniki czekoladowe

    150 kruche
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić, ostudzić. Ciastka bardzo mocno pokruszyć, dodać do nich masło, wymieszać, rozłożyć na dno tortownicy, ugnieść i schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Połowę śmietany wymieszać z twarogiem. Dodać do tego czekoladę, rozmieszać dokładnie, wylać na spód z ciastek. Żelatynę namoczyć w mleku, rozpuścić ją i ostudzić. Następnie dodać do reszty śmietany, wymieszać, wylać na ciasto. Dla dekoracji polałam ciasto sokiem z wiśni i zrobiłam esy-floresy. Schłodzić ciasto w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 27.01.2012 12:06
fajnie wygloda...
Izabela/bella81 03.11.2011 10:29
fajny
Iwusia 07.08.2011 20:55
jaki śliczny serniczek :)
Jolanta_P-S 25.07.2011 13:15
bardzo lubie takie esy floresy
pawel6 24.07.2011 21:32
Bardzo lubię takie desery:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat