Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy seler

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
czosnek 3 ząbki
por 1 mały (biała część)
seler 1 szt
ziemniaki 1 szt
bulion warzywny 300 ml
mleko ryżowe 250 ml
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
papryczka chili 1 suszona
bazylia szczypta
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy seler

W garnku na łyżce masła podsmażamy poszatkowaną cebulę, białą część pora pokrojoną w duże krążki przeciśnięty przez praskę ząbki czosnku. Dodajemy ziemniaka i selera pokrojonego w kostkę. Całość zalewamy bulionem i mlekiem, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem aż do zmięknięcia warzywa. Zupę blendujemy i podjemy posypaną mieloną papryką i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 01.11.2015 15:53
Ładnie podane
Wacław 01.11.2015 13:10
fajna zupka
Futka 01.11.2015 09:25
Świetny i przepyszny kremik :)
IZABELA29 01.11.2015 08:19
pyszna zupka
agaK. 31.10.2015 23:58
Ta papryczka chili dodaje charakteru:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak