Kremowy przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • aromat waniliowy

    4 krople
  • krem toffi

    1 opakowanie
  • krem waniliowy

    1 opakowanie
  • krem śmietankowy

    1 opakowanie
  • czekolada

    0,5 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę,wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy części.Na spód posmarować krem toffi,przełożyć biszkoptem,następnie rozrobić krem waniliowy i przełożyć na biszkopt przykryć.Na wierzch ubić krem śmietankowy i całość rozsmarować.Czekoladę pokruszyć i opsypać wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 04.05.2012 18:45
przekładańce lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat