Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kremowy przekładaniec

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4 sztuki
mąka
1 szklanka
cukier
0,5 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
aromat waniliowy
4 krople
krem toffi
1 opakowanie
krem waniliowy
1 opakowanie
krem śmietankowy
1 opakowanie
czekolada
0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy przekładaniec

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę,wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy części.Na spód posmarować krem toffi,przełożyć biszkoptem,następnie rozrobić krem waniliowy i przełożyć na biszkopt przykryć.Na wierzch ubić krem śmietankowy i całość rozsmarować.Czekoladę pokruszyć i opsypać wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.05.2012 18:45
przekładańce lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak