Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy przekładaniec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat waniliowy 4 krople
krem toffi 1 opakowanie
krem waniliowy 1 opakowanie
krem śmietankowy 1 opakowanie
czekolada 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy przekładaniec

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę,wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy części.Na spód posmarować krem toffi,przełożyć biszkoptem,następnie rozrobić krem waniliowy i przełożyć na biszkopt przykryć.Na wierzch ubić krem śmietankowy i całość rozsmarować.Czekoladę pokruszyć i opsypać wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.05.2012 18:45
przekładańce lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak