Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy deser ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
ryż 1/2 szkl
cukier 3/4 szkl
cynamon 1 laska
skórka z cytryny 1 szt
sok z pomarańczy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy deser ryżowy

Mleko zagotować z cynamonem i skórka z cytryny i pomarańczy. Kiedy mleko będzie wrzało dodać ryż, dokładnie wymieszać i powoli gotować na małym ogniu mieszać by się nie przypaliło.Na koniec dodać cukier i gotować jeszcze przez 5 minut, zestawić z ognia i wyjąć laskę cynamonu i skórki z owoców. Gotowy deser powinien bydż gęsty i kremowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 01.03.2017 09:49
Podawać na zimno z cynamonem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak