Kremowy deser malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    300 g
  • mleko 2%

    400 ml
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    4 łyżka
  • masło

    150 g
  • sok z 1 pomarańczy

    do smaku
  • płatki migdałowe

    1 garść
  • śmietana 30%

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Część mleka zagotować z cukrem. W pozostałej rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń. Po zdjęciu z ognia dodać pokrojone masło, oraz śmietanę 30%. Wszystko dokładnie wymieszać. Maliny zmiksować (mogą być mrożone - ale trzeba je wcześniej rozmrozić). Połączyć mus malinowy z budyniem. Przełożyć do pucharków. Udekorować prażonymi płatkami migdałowymi. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat