Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy deser malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 300 g
mleko 2% 400 ml
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 4 łyżka
masło 150 g
sok z 1 pomarańczy do smaku
płatki migdałowe 1 garść
śmietana 30% 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy deser malinowy

Część mleka zagotować z cukrem. W pozostałej rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń. Po zdjęciu z ognia dodać pokrojone masło, oraz śmietanę 30%. Wszystko dokładnie wymieszać. Maliny zmiksować (mogą być mrożone - ale trzeba je wcześniej rozmrozić). Połączyć mus malinowy z budyniem. Przełożyć do pucharków. Udekorować prażonymi płatkami migdałowymi. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak