Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy deser

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dobra palma 1/3 kostki
cukier 4 łyżki
ciemne kakao 1 łyżka
mleko do kremu z kakao 1/3 szklanki
mleko w proszku 1,5 szklanki
mleko zimne 200 ml
mleczna czekolada 3-4 duże kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy deser

Kroki postępowania

1
Palmę (użyłam Kasi) przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, kakao i mleko (1/3 szklanki).
Krok 1 - Kremowy deser foto
2
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając co chwilę, aż wszystko się dokładnie połączy (nie trzeba gotować).
Krok 2 - Kremowy deser foto
3
Masę ostudzić, wsypać do niej mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Kremowy deser foto
4
Krem czekoladowy rozłożyć do 3-4 szklanek.
Krok 4 - Kremowy deser foto
5
Do zimnego mleka (200 ml) wsypać krem w proszku i ubić na sztywno.
Krok 5 - Kremowy deser foto
6
Krem ajerkoniakowy rozłożyć na czekoladowym kremie. Kostki mlecznej czekolady zetrzeć na tarce, posypać nią każdą porcję deseru.
Krok 6 - Kremowy deser foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.10.2013 14:20
pyszności!
adelajda 02.05.2013 18:51
kaloryczne to fakt ale jaka smaczna
magdziorka6 01.05.2013 15:46
słodka bomba kaloryczna bardzo apetyczna
Pomocnik 01.05.2013 13:23
świetny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak