Kremowy deser

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dobra palma

    1/3 kostki
  • cukier

    4 łyżki
  • ciemne kakao

    1 łyżka
  • mleko do kremu z kakao

    1/3 szklanki
  • mleko w proszku

    1,5 szklanki
  • zimne mleko do kremu w proszku

    200 ml
  • mleczna czekolada

    3-4 duże kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kremowy deser foto
Palmę (użyłam Kasi) przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, kakao i mleko (1/3 szklanki).
Krok 2 - Kremowy deser foto
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając co chwilę, aż wszystko się dokładnie połączy (nie trzeba gotować).
Krok 3 - Kremowy deser foto
Masę ostudzić, wsypać do niej mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Kremowy deser foto
Krem czekoladowy rozłożyć do 3-4 szklanek.
Krok 5 - Kremowy deser foto
Do zimnego mleka (200 ml) wsypać krem w proszku i ubić na sztywno.
Krok 6 - Kremowy deser foto
Krem ajerkoniakowy rozłożyć na czekoladowym kremie. Kostki mlecznej czekolady zetrzeć na tarce, posypać nią każdą porcję deseru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 16.10.2013 14:20
pyszności!
adelajda 02.05.2013 18:51
kaloryczne to fakt ale jaka smaczna
magdziorka6 01.05.2013 15:46
słodka bomba kaloryczna bardzo apetyczna
Pomocnik 01.05.2013 13:23
świetny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat