Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy czekoladowo - orzechowy sernik Nigelli

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki
kakao
nutella
serek homogenizowany
masło
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy czekoladowo - orzechowy sernik Nigelli

W miseczce rozdrobniłam 200 g herbatników. Dodałam 2 łyżeczki kakao, garść zmielonych orzechów włoskich i 50g masła. Wyrobiłam na "mokry piasek". Ułożyłam w foremce o średnicy 26 cm jako spód, mocno ubijając. Odłożyłam do lodówki.
W tej samej misce, w której powstał spód, wymieszałam 400 g Nutelli i 400 g naturalnego serka homogenizowanego. Zamiast naturalnego serka można użyć również mascarpone. Po wymieszaniu dosłodziłam 2 łyżeczkami cukru pudru. Wyłożyłam na herbatnikowy spód.
Na wierzchu posypałam posiekanymi orzechami włoskimi. Odłożyłam na noc do lodówki.
Serniczek ma kremową, jedwabistą konsystencję, a smakuje... wspaniale!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak