Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki błyskawiczne

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
ciasto kruche
śmietana 30% 1 litr
fix do śmietany 3 op.
masło 200 g
cukier waniliowy 3 op.
fruktoza do posypania
budyń waniliowy 1 op.
mleko 400 ml
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki błyskawiczne

Na mleku posłodzonym do smaku ugotować budyń, pozostawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki.
Schłodzić śmietanę i ubić na sztywno z fixami oraz cukrem waniliowym.
Masło ogrzać do temperatury pokojowej i ubić na puszystą masę, dodając stopniowo bitą śmietanę i schłodzony budyń.
Upiec ciasto kruche i francuskie - pozostawić do ostygnięcia.
Na kruchym cieście rozłożyć krem, nakryć ciastem francuskim i obciążyć deseczką.
Przed podaniem posypać fruktozą i pokroić w kwadraty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 28.09.2015 22:53
kremówka smacznie wygląda i tez tak smakuje
miroslawa 21.10.2012 06:58
mniam mniam
halina17 20.10.2012 18:22
Pyszna kremówka.
czekoladka_m 20.10.2012 18:19
Mniam, kremówki...:)
ilovebake 20.10.2012 17:41
prosta i szybka, ekstra :)
Betka 20.10.2012 17:27
ależ uwielbiammm kremówki!!!;D
eMMe 20.10.2012 16:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak