Kremówki

Kremówki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    3 szklanki
  • kwaśna śmietana

    1 szklanka
  • margaryna

    1 kostka
  • mleko

    1 litr
  • masło

    10 dag
  • jajko

    4
  • mąki pszennej

    2 łyżki
  • mąka zmieniaczana

    4 łyżeczki
  • cukier

    7 dag
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kremówki

Mąkę siekamy z margaryną i dodajemy śmietanę i sól. Zagniatamy. Schładzamy ciasto ok 3h. Pieczemy 2 placki w temp. 180\'C ok 20 min.
Jajka ubijamy ze szklanką mleka i mąkami. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym oraz masłem. Dodajemy wcześniej przygotowaną masę do tego i gotujmy. Placki przekładamy kremem. Polecam jeść jak będzie zimne. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

RenataZ-et 08.08.2013 21:28
super na deser
Klausia 03.08.2013 12:12
nieziemsko pyszne :)
novita23 24.12.2011 10:16
uwielbiam
novita23 24.12.2011 10:16
uwielbiam
magical66 06.09.2011 20:22
pyszne
Roksana3 09.06.2011 16:48
kremówki są pycha mniam:)
Barbara55 29.05.2011 13:19
wiadomo - kremówki
Adamorek 13.05.2011 11:51
super sprawa
kielcok1 07.05.2011 17:08
wiadomo kremówki
Magda60 28.04.2011 10:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat