Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąki
3 szklanki -
kwaśna śmietana
1 szklanka -
margaryna
1 kostka -
mleko
1 litr -
masło
10 dag -
jajko
4 -
mąki pszennej
2 łyżki -
mąka zmieniaczana
4 łyżeczki -
cukier
7 dag -
cukier wanilinowy
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania Kremówki
Jajka ubijamy ze szklanką mleka i mąkami. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym oraz masłem. Dodajemy wcześniej przygotowaną masę do tego i gotujmy. Placki przekładamy kremem. Polecam jeść jak będzie zimne. Smacznego
Komentarze (31)
Załaduj więcej komentarzy (21)