Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 blaty
mleko 600 ml
mąka krupczatka 4 łyżki
budyń śmietankowy 4 łyżki
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 3 szt
cukier wanilinowy 3 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki

Ciasto francuskie ułożyć na blaszki, nakłuć widelcem, jedno pokroić w kwadraty i upiec w temp 200 stopni na złoty kolor. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do miski wsypać mąkę krupczatkę, dodać żółtka, wymieszać. Ciągle ucierając na kraju płyty kuchennej wlewać gorące mleko. W pozostałym zimnym mleku wymieszać budyń, połączyć z kremem i jeszcze chwilę ucierać. Ciepły krem wyłożyć na upieczone całe ciasto, wyrównać. Na wierzch ułożyć upieczone ciasto pokrojone w kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.07.2013 21:40
Kremówki uwielbiam.
Seba 27.08.2012 09:19
smaczne
Iwusia 04.05.2012 23:17
Twoje kremówki wyglądają wyśmienicie :)
Maniek2 26.02.2012 09:32
mniam pycha
Iwona51
Iwona51 13.12.2011 08:46
same dobroci u pani mniam
Wacław 09.11.2011 08:39
pychota !!!
Wacław 09.11.2011 08:39
pychota !!!
przejs 06.11.2011 23:33
pychotka!
kriso 06.11.2011 18:40
super przepis
1j1o1l1a1 06.11.2011 17:30
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak