Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremówka papieska

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
mąka 25 dkg
żółtko jajek 4 szt.
mleko 3,2% 250 ml
jajko 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
spirytus 2 łyzki
mąka zmieniaczana 2 łyżki
cukier puder 3 łyżki
woda 3 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: kremówka papieska

Mąkę posiekać z żółtkami, masłem wodą, zagnieść ciasto. Schłodzić na 3 godziny, Z mleka,mąki ziemniaczanej, żółtka ugotować budyń i ostudzić. Do zimnego dodać cukier i spirytus i zmiksować. Ciasto wyjąć z lodówki,rozwałkować i upiec 2 placki. Zimne placki przekładać masą budyniową i wierzch posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 28.08.2013 08:58
pyszny deser
Beata73 22.07.2013 08:09
bardzo smaczna
Jodaj 26.09.2012 13:44
uwielbiam :)
magmonika1995 08.05.2012 19:26
super
agnieszka214 17.01.2012 12:57
mniam
Łucja1 30.01.2011 16:02
bardzo takie lubię!
Łucja1 30.01.2011 16:02
bardzo takie lubię!
Dorota76 10.09.2010 11:44
W tych kremówkach najlepszy jest wyczuwalny posmak alkoholu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak