Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka kokosowa zwana też papieską :)
Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki ciasta i zagnieść. Gotowym ciastem wylepić blaszkę o wymiarach 25x36 cm i zabieramy się za budyń :)
MASA BUDYNIOWA:
Budynie przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale w 1 litrze mleka. Jeszcze gorące wylać na ciasto w blaszce
MASA KOKOSOWA:
Margarynę rozpuścić i wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Wciąż ubijając dodawać po 1 żółtku. Gdy masa stanie się jednolita dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Już na końcu wlać dokładnie wystudzoną margarynę i znów wymieszać. Masę kokosową wyłożyć na wystudzoną masę budyniową.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, na około 45-50 minut.
Ja dodaję margarynę albo masło, w zależności co mam w danym momencie w lodówce :)
Możliwe różne modyfikacje budyniowe ;) - dajesz budyń w swoim ulubionym smaku :)
Po upieczeniu i przestygnięciu posypujemy obficie cukrem pudrem :)
SMACZNEGO :D