Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/4 l
żółtko jajek 5 sztuk
masło 1 kostka
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 30 dag
cukier puder 4 łyżki
spirytus 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka

Mąkę siekamy z żółtkami i masłem. Zagnieść ciasto. Schładzamy w lodówce. Z mleka,mąki ziemniaczanej, żółtka ugotować budyń i ostudzić. Do zimnego dodać cukier i spirytus i zmiksować. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i upiec 2 placki. Zimne placki przekładać masą budyniową i wierzch posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 22.04.2012 12:17
ślinka cieknie
Teresa19 06.01.2011 21:41
mam podobny przepis,ale bez wódki,na pewno skorzystam
danusia19671 11.09.2010 21:36
Gratuluję przepisu, super
Małgorzata113 08.09.2010 08:02
pewnie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak