Kremowe lody czekoladowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    400 ml
  • kakao

    1/3 szklanki
  • cukier

    1 i 1/2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • alkohol

    2 łyżeczki
  • amaretto

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko kokosowe zostawiamy na dłuższy czas w lodówce (moje siedziało tam 2 dni). Po otwarciu powinno być konsystencji kremu lub lekko roztopionych lodów. Przekładamy je do miski i ubijamy mikserem przez około minutę. Cukier przepuszczamy przez młynek i razem z syropem dodajemy do mleka. Znów mikusjemy około minuty. Dodajemy kakao i alkohol, ponownie miksując. Gotową masę przekładamy do pudełka, posypujemy z wierzchu cukrem waniliowym i wkładamy do zamrażalnika na ok 2-3 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TEtalicha 10.10.2012 20:55
az mam ochote
polly66 08.10.2012 22:17
z mleka kokosowego? faktycznie bomba!
Goya 08.10.2012 21:56
bomba
czarnyaniol1990 08.10.2012 21:39
musz wypóbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat