Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe lody czekoladowe

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 400 ml
kakao 1/3 szklanki
cukier 1 i 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
alkohol 2 łyżeczki
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe lody czekoladowe

Mleko kokosowe zostawiamy na dłuższy czas w lodówce (moje siedziało tam 2 dni). Po otwarciu powinno być konsystencji kremu lub lekko roztopionych lodów. Przekładamy je do miski i ubijamy mikserem przez około minutę. Cukier przepuszczamy przez młynek i razem z syropem dodajemy do mleka. Znów mikusjemy około minuty. Dodajemy kakao i alkohol, ponownie miksując. Gotową masę przekładamy do pudełka, posypujemy z wierzchu cukrem waniliowym i wkładamy do zamrażalnika na ok 2-3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 10.10.2012 20:55
az mam ochote
polly66 08.10.2012 22:17
z mleka kokosowego? faktycznie bomba!
Goya 08.10.2012 21:56
bomba
czarnyaniol1990 08.10.2012 21:39
musz wypóbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak