Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe fondue serowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
białe wino 100 ml
ser gorgonzola 100 g
brie 200 g
ser maasdamer 100 g
ser żółty 100 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
ser żółty 200 (dojrzewający)

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe fondue serowe

Śmietankę doprowadzić do wrzenia i dodać wino.Następnie dodać pokrojone sery i mieszać aż do momentu,kiedy się nie rozpuszczą.Za pomocą blendera zmiksować całość na jednolitą konsystencję.Masę zagęszczamy mąką ziemniaczaną i doprawiamy do smaku mieloną papryką.

Fondue najlepiej smakuje z pieczywem czosnkowym bądź grzankami serowymi,ale śmiało można podać do niego wszelkie warzywa ( również pieczone ziemniaczki). Fajnie,gdy dodatki mają intensywny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2013 09:34
nie robiłam jeszcze takich pyszności
ewa78 04.02.2013 10:19
Wygląda naprawdę wyjątkowo-przepis do wypróbowania zwłaszcza na Walentynki.Dziękuję
kochanyptysiu 04.02.2013 10:13
Powiem wam,że wyszło bardzo kremowe a smak mimo,że delikatny to bardzo serowy:)
SmakolykiJoanny 04.02.2013 07:24
Zgłoszenie przyjęte do konkursu
aisoglam 03.02.2013 23:04
Pysznie!
manaika 03.02.2013 22:09
super
Milena87 03.02.2013 21:58
chciałabym takie spróbować:)
Iwka 03.02.2013 21:56
pycha
angelika14 03.02.2013 21:53
pyszności- chętnie zrobię dla moich milusińskich
owca441 03.02.2013 21:06
super uczta
Sandra9 03.02.2013 20:57
oj co za uczta, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak