Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupka z prawdziwków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki 60 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1,5-2 L
śmietana 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupka z prawdziwków

Cebulę obrać i drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni i lekko podsmażyć cebulę i grzybki. Następnie przełozyć do garnka zalać bulionem i gotować aż grzyby będą miękkie. Całość zmiksować dodać śmietanę doprawić do smaku sola i pieprzem i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 31.07.2014 21:53
pyszna zupka))
molanka 31.07.2014 15:05
najlepiej z prawdziwków, które same się znajdzie w lesie
Lidzia 31.07.2014 14:58
Taką lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak