Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa ziemniaczano-szczawiowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600 g (obrane)
szczaw 75 g
bulion 1,2 l
śmietana 12% 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa ziemniaczano-szczawiowa

Ziemniaki pokroić w kostkę zalać bulionem i gotować do miękkości. Szczaw pokroić. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać pokrojony szczaw. Gotować jeszcze 10 minut. Następnie wszystko zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać kwaśną śmietanę i jeszcze raz zmiksować. Nałożyć na talerze, udekorować kleksem śmietany oraz jajkiem i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.07.2015 18:49
moje ulubione smaki !!!!!!!!!!!!!!!!!
Wacław 18.07.2015 15:23
smaki dzieciństwa ,bardzo smaczna zupa :-)
mirosława4 18.07.2015 14:38
smaczna zupka
Motorek 18.07.2015 10:30
pyszna zupka
2milutka 18.07.2015 09:02
zjadłabym:))))
Ewa Wojtaszko 18.07.2015 08:24
musi być smaczna:)
Łukasz15 17.07.2015 23:09
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak