Kremowa zupa ziemniaczana z porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól do smaku

  • oliwa

    3 łyżki
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy pokrojonego w plastry pora, bez zielonych koncówek. Zalewamy wodą, solimy, dodajemy pozostałe obrane i pokrojone warzywa oraz przyprawy, solimy do smaku i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy liść i kulki ziela, wsypujemy tymianek i miksujemy.
Możemy podać z drobnymi grzankami z chleba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 08.12.2013 22:06
jestem wielbicielką zup kremowych:-)
pacpaw 24.11.2013 21:59
taka zupka chodzi za mną od dłuższego czasu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat