Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z pieczonych pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory malinowe 1 1/2 kg
marchew 2-3 szt
rosół 2 1/2 litra
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
śmietana do zup 1,5 szkl
sól i pieprz
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z pieczonych pomidorów

Kroki postępowania

1
Pomidory umyć , pokroić na ćwiartki ułożyć w naczyniu żaroodpornym skórką w dół , skroplić oliwa ułożyć kawałki obranej cebuli i czosnku posypać tymiankiem i oliwa.
Krok 1 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
2
Pomidory piec ok 30 minut w temp 200 stopni następnie skręcić temp do 150 i piec ok 10 minut. Ostudzone pomidory obrać ze skórki.
Krok 2 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
3
Rosół zagotować a w nim obrane marchewki, następnie je wyciągnąć i zmiksować z pomidorami.
Krok 3 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
4
Do zmiksowanych pomidorów wlać śmietanę i wymieszać.
Krok 4 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
5
Pomidory ze śmietaną wymieszać z rosołem.
Krok 5 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
6
Zupę doprawić do smaku i podawać z ugotowanym makaronem.
Krok 6 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak