Kremowa zupa z pieczonych pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory malinowe

    1 1/2 kg
  • marchew

    2-3 szt
  • rosół

    2 1/2 litra
  • tymianek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • bazylia otarta Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • śmietana do zup

    1,5 szkl
  • sól i pieprz

  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
Pomidory umyć , pokroić na ćwiartki ułożyć w naczyniu żaroodpornym skórką w dół , skroplić oliwa ułożyć kawałki obranej cebuli i czosnku posypać tymiankiem i oliwa.
Krok 2 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
Pomidory piec ok 30 minut w temp 200 stopni następnie skręcić temp do 150 i piec ok 10 minut. Ostudzone pomidory obrać ze skórki.
Krok 3 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
Rosół zagotować a w nim obrane marchewki, następnie je wyciągnąć i zmiksować z pomidorami.
Krok 4 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
Do zmiksowanych pomidorów wlać śmietanę i wymieszać.
Krok 5 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
Pomidory ze śmietaną wymieszać z rosołem.
Krok 6 - Kremowa zupa z pieczonych pomidorów  foto
Zupę doprawić do smaku i podawać z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat