Kremowa zupa z pieczonej papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone papryki

    2 szt
  • bulion

    1 szt
  • biała cebula

    1 szt
  • wody

    200 ml
  • oliwy z czosnkiem i chili

    1 łyzka
  • natki pietruszki

    1 łyżka
  • serka śmietankowego

    1 łyżeczka
  • suszonej bazylii

    1/3 łyżeczki
  • grzanki

    2 zgrillowane
  • pepperoni

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i dzielimy na połówki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą. Zapiekamy w 180 C aż papryka będzie miękka. Wyjmujemy i usuwamy z papryki skórkę.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. W garnuszku rozpuszczamy bulion z wodą. Dodajemy cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Doprawiamy bazylią i gotujemy na małym ogniu 15 minut. Odstawiamy i miksujemy blenderem Triblade. Nalewamy do talerzyków i dekorujemy świeżą papryką, serkiem i natką pietruszki. Podajemy z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 15.12.2016 13:54
pyszna zupa
Jolanta40 24.10.2011 20:05
dziekuję
agnieszka137 22.10.2011 23:51
ciekawa zupka
halinka1011 22.10.2011 23:03
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat