kremowa zupa z mąki z pełnego przemiału

kremowa zupa z mąki z pełnego przemiału

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka z pełnego przemiału

    6 sztuk
  • wywar z warzyw

    2 l
  • sól

  • śmietana

    2 łyzki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kremowa zupa z mąki z pełnego przemiału

rozgrzewam margarynę w rondlu i robię zasmażkę z mąki, wlewam wywar, solę i gotuję 1/2 godziny często mieszając. śmietanę nakładam do talerzy i zalewam zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 20.08.2012 12:23
pycha
sznycel 19.08.2012 18:39
koleżanki wegatarianki ją lubią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat