kremowa zupa z mąki z pełnego przemiału

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka z pełnego przemiału

    6 sztuk
  • wywar z warzyw

    2 l
  • sól

  • śmietana

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam margarynę w rondlu i robię zasmażkę z mąki, wlewam wywar, solę i gotuję 1/2 godziny często mieszając. śmietanę nakładam do talerzy i zalewam zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:23
pycha
sznycel 19.08.2012 18:39
koleżanki wegatarianki ją lubią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat