Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z jabłek i ravioli z truskawkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zupa

jabłka 3 sztuka
laska cynamonu 1 sztuka
jogurt naturalny 160 gram

Ravioli

mąka pszenna 300 gram
jajko 2 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
sól odrobina
woda 5-6 łyżka
truskawki 7 sztuka

Porada

Jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie rzeczy, do jabłek można dodać z 1/3 szklanki cukru brązowego :)

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z jabłek i ravioli z truskawkami

Danie jest bardzo proste i przyjemne w wykonaniu, nie powinno sprawić Wam żadnych kłopotów. Na początek obieramy jabłka, kroimy w ćwiartki i w małym rondelku miksujemy blenderem na jednolitą masę. Następnie na małym ogniu podgrzewamy naszą papkę i dodajemy laskę cynamonu. Stopniowo wlewamy jogurt naturalny, obserwując konsystencję naszej zupy. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na ravioli. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i żółtko oraz dodajemy odrobinę soli. Zagniatamy ciasto, co jakiś czas podlewając je wodą. Formujemy z niego kulę i odstawiamy na godzinę pod przykryciem.

Po tym czasie ciasto na dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy każdą z nich na bardzo cienki placek. Wykrawamy prostokąt, nakładamy truskawkę i składamy wzdłuż. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do miękkości. Podajemy razem z zupą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Programistapogodzinach 20.01.2016 07:41
Jabłka + cynamon = orgazm:)
agaK. 18.01.2016 10:36
Wygląda ciekawie:)
Habibi 18.01.2016 09:02
Uwielbiam mus z jabłek i jabłuszka pieczone, więc taka zupka już mi smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak