Kremowa zupa z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    50 dag
  • bulion

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

  • sól

    do smaku
  • przyprawa curry

    do smaku
  • groszek ptysiowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kremowa zupa z dyni foto
Jeśli używamy świeżej dyni, wówczas zawijamy jej kawałki w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez około 60 minut. Jeśli używamy mrożonej, wówczas dodajemy ją po prostu do bulionu i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Kremowa zupa z dyni foto
Cebulkę i czosnek siekamy drobno, podduszamy na oleju rzepakowym i dodajemy do dyni. Gdy dynia będzie miękka, miksujemy ją przy użyciu blendera. Do kremu dodajemy odrobinę śmietany, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry.
Krok 3 - Kremowa zupa z dyni foto
Podajemy z groszkiem ptysiowym.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hahanka 18.10.2014 11:49
uwielbiam taką zupę
IKrakowianka 24.02.2014 17:01
bardzo zachęcająco wygląda
Katarzyna/kate1980 23.02.2014 18:41
uwielbiam takie zupki
Triss 23.02.2014 11:10
lubię dyniową z groszkiem ptysiowym. ;)
noninka77 23.02.2014 11:08
wygląda rewelacyjnie:)
olkaaa 23.02.2014 09:57
bardzo lubię
Magula 23.02.2014 09:21
lubię kremy z dyni
Cranberry 23.02.2014 08:58
Pięknie wygląda
Sylwia26 23.02.2014 08:17
ślinka leci
Romanowka 23.02.2014 08:03
lubię zupy z dyni, ta prezentuje się smacznie i ten kolor...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat