Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
pora 1 szt
seler naciowy 1 szt
śmietana 3/4 szklanki
pietruszka zielona do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa warzywna

W rondlu rozgrzać masło, dodać pokrojone warzywa, przykryć i dusić aż zmiękną. Nalać około 1,5 l wody i gotować na średnim ogniu około 30 minut.
Zmiksować zupę w mikserze, przecedzić do garnka i gotować następne 10 minut. Dodać smietanę i przyprawic do smaku pieprzem i solą. Podawać zupę gorącą, posypaną pietruszką z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.09.2013 22:09
Bardzo kremowa.
Motorek 25.11.2012 11:07
fajna
Iwona51
Iwona51 22.01.2011 00:26
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak