Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką

5.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką.

Składniki:

Składniki:

czubrica czerwona
250 gramów
marchew
1 sztuka
cebula
1 sztuka
ząbek czosnku
2 sztuki
fasola zielona
120 gramów
bulion warzywny
0.75 litra
śmietanka słodka
150 mililitrów
sól do smaku
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy marchewkę. Przesmażone warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Następnie dodajemy przepłukana soczewicę i pokrojoną fasolkę. Gotujemy kilka minut, aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
(uwaga: do zupy dodajemy słodką śmietankę, a nie 18%)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak