Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką

5.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką.

Składniki:

Składniki:

czubrica czerwona 250 gramów
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 2 sztuki
fasola zielona 120 gramów
bulion warzywny 0.75 litra
śmietanka słodka 150 mililitrów
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy marchewkę. Przesmażone warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Następnie dodajemy przepłukana soczewicę i pokrojoną fasolkę. Gotujemy kilka minut, aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
(uwaga: do zupy dodajemy słodką śmietankę, a nie 18%)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak