Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa pieczarkowa z jajkiem i warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
pietruszka 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
por (biała część) 1/4 sztuki
śmietana kremowa 30% 1/2 szklanki
przyprawa warzywna 1-2 łyżeczki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa pieczarkowa z jajkiem i warzywami

Kroki postępowania

1
Grzyby umyć i razem z całą marchwią i pietruszką gotować do miękkości warzyw. Miękkie warzywa wyjąć z wywaru, a grzyby zmiksować blenderem, następnie ponownie zagotować z jarzynką i śmietaną.
Krok 1 - Kremowa zupa pieczarkowa z jajkiem i warzywami foto
2
Ugotowaną marchew i pietruszkę pokroić w plastry. Surowego pora pokroić w talarki.
Krok 2 - Kremowa zupa pieczarkowa z jajkiem i warzywami foto
3
Kremową zupę nalewać do miseczek, do każdej porcji włożyć 2 połówki jajka na twardo, kilka plasterków marchewki i pietruszki oraz parę krążków surowego pora. Posypać szczypiorkiem.
Krok 3 - Kremowa zupa pieczarkowa z jajkiem i warzywami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 07.05.2013 21:30
bardzo ciekawy pomysł :-)
Alex_M 29.04.2013 12:15
fajna zupka :)
Dorota37 28.04.2013 15:53
Ciekawy pomysł :-)
Mysiunia 28.04.2013 07:31
wyśmienita ta zupka! :)
Magda24 26.04.2013 20:58
lubię zupki kremowe - smaczna
IwonaDD 26.04.2013 16:44
pyszna zupka
miki47 26.04.2013 15:35
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak