Kremowa zupa marchewkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    500 gr
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • ziemniak

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porządnie umytą marchew kroimy w talarki; ziemniaka, cebulę i czosnek w kostkę. Na dnie garnka w którym będzie się gotowała zupa rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej cebulę z ziemniakiem, po pięciu minutach dodajemy marchew i czosnek. Przesmażamy mieszając jeszcze kilka minut i zalewamy litrem wody. Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie doprawiamy zupę solą, pieprzem, papryką lub przyprawami, które lubimy. Całość blendujemy na gładko, podajemy z pestkami prażonego słonecznika, liśćmi bazylii lub pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 07.05.2015 17:41
Prosty i smaczny skład ;)
Ola1young 07.05.2015 16:51
apetyczna zupa :)
wwwiolka 07.05.2015 12:22
Bardzo fajne danie.
Krystyna32 07.05.2015 11:32
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat