KREMOWA ZUPA KALAFIOROWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • kalafior

    średni
  • włoszczyzna

    młoda
  • ziemniaki

    7 średnich
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    mała
  • udko z kurczaka

  • woda

    1,2 l

Dodatkowo

  • jogurt naturalny

    1/2 opakowania małego
  • serek mascarpone

    2 łyżki OPCJONALNIE
  • mleko

    1/2 szkl
  • mąka

    3 łyżeczki
  • masło

    łyż
  • sól i pieprz

  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • koperek

    pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalewam wodą, od momentu zagotowania gotuję około 30 minut.
Kalafiora myję, dzielę na różyczki.
Warzywa obieram. Marchewkę oraz ziemniaki kroję w kostkę.
Cebulę i koperek drobno siekam.
Do mięsa dodaję kalafiora, ziemniaki i włoszczyznę wraz z przyprawami (pieprz, sól, lubczyk). Gotuję kolejne 20 minut.
Cebulę szklę na maśle.
Mięso wyjmuję, obieram i wkładam z powrotem do zupy.
Jogurt łączę z mascarpone, mlekiem, mąką, odrobiną zupy oraz częścią kalafiora. Miksuję, wlewam do garnka.
Dodaję koperek i cebulę. Chwilę gotuję na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu, aż zupa zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 10.05.2017 11:19
pyszna zupka :-)
Edita 09.05.2017 19:14
pysznosci
ilka01 09.05.2017 16:37
super zupka :)
AZgotuj 09.05.2017 10:09
smaczna zupa:)
Krzysztof15 09.05.2017 06:19
pyszna zupka
Renataj 08.05.2017 22:13
Bardzo apetyczna zupa:)
wwwiolka 08.05.2017 21:52
Bardzo fajny przepis.
Wafelek2601 08.05.2017 21:01
Świetna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat