Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa grzybowa
Zalewamy wodą około 1,5 -2 litra, solimy i gotujemy ok 55 minut, po około 15 minutach zdejmujemy burzyny.
Doprawiamy pieprzem.
Zaprawiamy wodą z mąką.
Na koniec blendujemy dokładnie.
podgrzybki | 4 kg |
sól | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
śmietana 18 proc | 4 łyżki |
natka pietruszki siekana | 2 łyzki |
mąka pszenna | 1 łyżki |
woda | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: