Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 4 kg
sól 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śmietana 18 proc 4 łyżki
natka pietruszki siekana 2 łyzki
mąka pszenna 1 łyżki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa grzybowa

Grzyby oczyszczamy, dokładnie płuczemy. Kroimy na pół lub na ćwiartki ( w zależności od wielkości).
Zalewamy wodą około 1,5 -2 litra, solimy i gotujemy ok 55 minut, po około 15 minutach zdejmujemy burzyny.
Doprawiamy pieprzem.
Zaprawiamy wodą z mąką.
Na koniec blendujemy dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak