kremowa zupa grochowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 średnie
  • seler

    1 mały
  • cebula

    2 średnie
  • ziarna pieprzu czarnego Prymat

    6 szt
  • kromki bułki

    6 szt
  • wywar wołowy

    5 szkl
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • parówki

    4 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • groch

    0,30 żółty
  • ziele angielskie całe

    4 ziarnka
  • olej do smażenia

    1 (do podsmażenia bułki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch zalać na noc,rano zagotować i zlać wodę zalac wywarem i gotować 30 min,dodać pokrojone warzywa w drobną kostkę.W tym czasie podsmażyć pokrojone parówki w plasterki.Zupę doprawić i zmiksować,dodać parówki i majeranek.Podawać z grzankami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat