Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa kartoflanka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8-10 szt
bulion drobiowy 2 l
marchewka 1 szt
por 1 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku
pieprz
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa kartoflanka

Ziamniaki obrać i pokroić w niedużą kostkę. Zalać gorącym bulionem. Dodać pozostałe warzywa, obrane i umyte. Gotować aż warzywa bedą miękkie. Wyjąć część ziemniaków. Pozostałe zmiksować blenderem (razem z pozostałymi warzywami). Doprawić solą, pieprzem i liściem lubczyku. Dodać odłożone wcześniej ziemniaki. Zupę podawać z dodatkiem świeżego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 10.09.2015 10:42
Lubię takie zupki !
jagoda5913 09.09.2015 23:08
pyszna zupka
Renataj 09.09.2015 22:35
Apetyczna zupa:)
pestka 09.09.2015 20:38
to smaczna zupa
IKrakowianka 09.09.2015 20:20
pyszna zupa
Babeczka35 09.09.2015 19:40
Super zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak