Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem zupa z selera naciowego

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selera naciowego 0,7 kg
bulion warzywny 1,5 szklanki
śmietana 150 g
mąka ziemniaczna 1 łyżka
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
olej 1 łyzka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem zupa z selera naciowego

Seler umyć, drobno posiekać, gotować w bulionie warzywnym ok 30 minut. Cebulę drobno posiekać, usmażyc na łyżce oleju. Ugotowany seler wraz z cebulką zmiksować, dołozyć śmietanę i zagęścić mąką ziemniaczaną. Całość zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krem podawać z posiekaną natką pietruszki i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.12.2013 21:26
Prosta, apetyczna.
caralajna 05.05.2013 08:36
właśnie szukałam pomysłu na zupę z selera naciowego bo mam go dużo w lodówce, fajny przepis :)
Alex_M 25.04.2013 10:56
świetna zupa!
Ela15 08.05.2012 11:08
apetycznie wygląda
Iwona51
Iwona51 17.10.2011 10:53
super
ElizaT 04.03.2011 12:46
pyszna jest
Margo1 17.12.2010 08:56
ślicznie wygląda i jest bardzo zdrowy
Kate131 30.07.2010 21:44
uwielbiam zupę selerową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak