Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem - zupa paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1/3
masło łyżka
smietana 18% 3 łyżki
mąka 4 łyżki
groszek ptysiowy
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: krem - zupa paprykowa

Włoszczyznę myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy. Włoszczyzne gotujemy wraz z kostkami bulionowymi(ok 1-1,5 l wody w garnku) do momentu zagotowania. Paprykę kroimy w kostki, smażymy na maśle, na małym ogniu ok 5 min. Następnie wlewamy ją wraz z masłem do garnka gotujemy ok 10 min. Zostawiamy do przestygnięcia. Gdy wystygnie miksujemy wywar. Następnie zagęszczamy śmietaną rozrobiną z mąka. Zagotowujemy zupę ponownie. Podajemy z kulkami ptysiowymi, nasypanymi na wierzch zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 09.12.2011 09:12
wspaniały
artur7 09.12.2011 09:07
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak