Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem - zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4szt
cebula czerwona 2szt
masło łyżka
włoszczyzna
smietana 18%
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: krem - zupa cebulowa

Włoszczyznę myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, gotujemy ją wraz z kostkami bulionowymi(1,5 l wody w garnku) do momentu zagotowania. Cebulę kroimy w plastry, smażymy na maśle, na małym ogniu ok 5 min. Następnie wlewamy ją wraz z masłem do garnka gotujemy całość do momentu wrzenia. Zostawiamy do przestygnięcia. Po przestygnięciu miksujemy wywar. Następnie zagęszczamy śmietaną rozrobiną z mąka. Zagotowujemy zupę ponownie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 16.12.2011 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak