Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ziemniaczano-cebulowy z pumperniklem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wywar drobiowy 1,5 litra
cebula 300 g
smalec 3 łyżki
pumpernikiel 2-3 kromki
czosnek 2 ząbki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
płynna przyprawa do zup do smaku
Czarnuszka nasiona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ziemniaczano-cebulowy z pumperniklem

Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na smalcu.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić, zalać wywarem drobiowym, dodać jarzynki - ugotować do miękkości.
Kiedy ziemniaki są miękkie, dodać pumpernikiel pokrojony w drobną kostkę, doprawić wyciśniętym czosnkiem, pieprzem, czarnuszką i płynną przyprawą do zup.
Całość gotować na małym płomieniu, aż pumpernikiel spęcznieje.
Dodać połowę usmażonej cebuli i całość zmiksować na krem.
Dodać pozostałą cebulę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak