Krem ziemniaczano-cebulowy z pumperniklem

Krem ziemniaczano-cebulowy z pumperniklem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • wywar drobiowy

    1,5 litra
  • cebula

    300 g
  • smalec

    3 łyżki
  • pumpernikiel

    2-3 kromki
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • płynna przyprawa do zup

    do smaku
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem ziemniaczano-cebulowy z pumperniklem

Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na smalcu.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić, zalać wywarem drobiowym, dodać jarzynki - ugotować do miękkości.
Kiedy ziemniaki są miękkie, dodać pumpernikiel pokrojony w drobną kostkę, doprawić wyciśniętym czosnkiem, pieprzem, czarnuszką i płynną przyprawą do zup.
Całość gotować na małym płomieniu, aż pumpernikiel spęcznieje.
Dodać połowę usmażonej cebuli i całość zmiksować na krem.
Dodać pozostałą cebulę i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat