Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów z czipsami z szynki parmeńskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 600 gram
ziemniaki 4 sztuki
bulion 1,5 litra
lubczyk świeży kilka gałązeik
ser pleśniowy typu gorgonzola 150 gram
szynka parmeńska 200 gram
sól i pieprz
natka pietruszki 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów z czipsami z szynki parmeńskiej

Szparagi obieramy, ziemniaki również. Szparagi kroimy w kawałki, ziemniaki w kostkę. Zalewamy bulionem , Gotujemy do miękkości wraz z gałązkami lubczyku . Następnie dodajemy pokruszoną gorgonzolę. Całość miksujemy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szynkę kroimy w grubą kostkę, obsmażamy na złoty kolor. Zupę podajemy z czipsami z szynki ,posypaną natka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.05.2017 13:09
smacznie wygląda
w mojej kuchni 25.09.2016 16:03
Dobra zupa
Grazyna0211 07.05.2015 09:50
pyszna zupa
wwwiolka 06.05.2015 20:30
Bardzo fajny przepis.
Ola1984 06.05.2015 20:29
Pysznie wygląda :)
V_kuchareczka 06.05.2015 19:01
świetny kremik
Czarnula666 06.05.2015 16:58
Wygląda super :) Musze wypróbować przepis ;)
Róża1 06.05.2015 16:40
wygląda rewelacyjnie ;-) , już ślinka cieknie :-)
paulette17 06.05.2015 16:40
Super krem. Bardzo apetyczny :)
Malinka 06.05.2015 16:14
To dopiero pyszności!
Gracer 06.05.2015 15:58
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak