Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparag 500 g
ziemniaki 2 sztuki
cebula biała 1 szt
bulion warzywny 800 ml
śmietana 150 ml
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów

Szparagi obieramy, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Obrane szparagi, pokrojone ziemniaki i podsmażoną cebulę przekładamy do wysokiego garnka, zalewamy bulionem i gotuj do miękkości ziemniaków. Ugotowane warzywa miksujemy.Krem zabielamy śmietaną, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.01.2013 10:37
uwielbiam szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak