Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 0,5 kg
masło 30 g
słodka śmietana 1 szk
żółtko jajek 1 szt
mąka 30 g
sól
cukier
sok z cytryny
bazylia 6 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów

Obrane pędy rozgotować i zmiksować. Ponownie zagotować wraz z odrobiną soli i cukru. Dodać zmiksowane listki bazyli. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać odrobinę wywaru ze gotowanych szparag, wymieszać i dodać do zupy. Zdjąć zupę z ognia, dodać śmietanę z żółtkiem. Przyprawić do smaku solą, cukrem i odrobiną soku z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.04.2013 09:57
muszę zrobić
m1monika 16.08.2011 15:55
pyszności
Jaheira11 10.08.2011 23:34
pyszności
Patrycja33 25.06.2011 12:03
z chęcią bym zjadła
Ania67 09.06.2011 14:53
świetny
matii6 08.06.2011 22:30
jeszcze takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak