Krem ze świeżych pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1,3 gram
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • seler

    1 sztuka
  • śmietana 12%

    1/2 opakowanie
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 słoik
  • bazylia

    4 listki
  • bulion

    1,8 litr
  • papryka mielona ostra

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do bulionu wrzucamy obrane warzywa i gotujemy je do miękkości.

2. Pomidory sparzyć wrzątkiem, następnie obrać je ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zupy.

3. Gotować aż pomidory się rozpadną, a następnie całość zmiksować za pomocą blendera.

4. Na końcu dodać trochę koncentratu i śmietany, doprawić ostrą papryką.

5. Podawać ze świeżą bazylią.

Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 02.09.2013 06:22
smakowite danie
Rafał3 01.09.2013 22:35
polecam serdecznie widać ze pyszności
Boska_Agatka 01.09.2013 22:32
Wspaniałe polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat