Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z ziemniaków i kalarepy z tymiankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
kalarepa 3 szt
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
słonecznik łuskany
Pieprz biały mielony Prymat
śmietanka 12-procentowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z ziemniaków i kalarepy z tymiankiem

Ziemniaki i kalarepę obieramy z łupiny i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy warzywa na masełku. Następnie zalewamy wodą lub bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku i wszystko miksujemy blenderem. Krem lekko zaciągamy śmietanką , ale nie koniecznie. Pod koniec dodajemy tymianek. Zupę serwujemy prażonym słonecznikiem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.08.2013 08:05
nie spotykane połaczenie
Magda24 26.04.2013 20:55
bardzo lubię tymianek dodany do ziemniaków
agnieszka214 26.04.2013 19:15
fajna zupka mniam
iwa643 26.04.2013 17:36
Polecam smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak